Αφροδίτη
Λατινοπούλου

Βιογραφικό

Αφροδίτη Λατινοπούλου
Θεσσαλονίκη Λευκός Πύργος

Γεννήθηκα το 1991

Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα το σπίτι μου, αφού γεννήθηκα, μεγάλωσα και σπούδασα σε αυτή. Για εμένα η ζωή στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αναγκαιότητα, αλλά επιλογή.

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η αντισφαίριση μπήκε στη ζωή μου νωρίς

Το 1995, στην ηλικία των 4 ετών, ξεκίνησα το πρώτο μου συναρπαστικό ταξίδι, αυτό στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα, τότε άρχισα την αντισφαίριση (tennis). Αυτή ήταν απλώς η αρχή, αφού μέχρι και σήμερα, το τένις αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Για πάνω από 10 χρόνια έδινα τον καλύτερό μου εαυτό και κατόρθωνα να κερδίζω Πρωταθλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όταν οι κόποι ανταμείβονται

Χρονολογία – ορόσημο στην αθλητική μου ενασχόληση ήταν όταν το 2006 έλαβα το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας για το 2006-2007. Τότε ένιωσα ότι η προσπάθεια, η κούραση, ο χρόνος που είχα επενδύσει αναγνωρίζονταν κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό.

Αφροδίτη Λατινοπούλου τεννις

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Αυτή η έκφραση περιγράφει τη ζωή μου. Φιλοσοφία μου είναι ότι ένα υγιές μυαλό μπορεί να φιλοξενείται μόνο σε ένα υγιές σώμα, γι’ αυτό και δεν αρκέστηκα στην ενασχόλησή μου μόνο με την αντισφαίριση.

Η νέα μου πρόκληση ήταν να πραγματοποιήσω σπουδές στη Νομική. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, όταν το 2009 εισάχθηκα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγωγή μου στη Σχολή δε με εμπόδισε να συνεχίσω το τένις, αφού μέχρι και το 2013 συμμετείχα σε Πρωταθλήματα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, κερδίζοντας πολλά από αυτά.

Αφροδίτη Λατινοπούλου τεννισ

Την αγάπη μου για την αντισφαίριση ήθελα πάντα να την μοιράζομαι…

… για να τα καταφέρω, αποφάσισα να ανοίξω το 2013 Ακαδημία Τένις με πρωταρχικό όραμα και στόχο να κάνω κι άλλους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την αντισφαίριση.

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Στη ζωή όλα είναι θέμα προτεραιότητας

Μετά από πολλά χρόνια ενεργής ενασχόλησης με τον αθλητισμό, είχε έρθει η ώρα να δώσω χρόνο στις Ακαδημαϊκές μου Σπουδές. Το 2013 ξεκίνησα να φοιτώ κανονικά, πλεόν, στη Νομική, όπου και είχα εισαχθεί. Μέσα σε 4 χρόνια κατάφερα να ολοκληρώσω τις Σπουδές μου κι έτσι το 2017 αποφοίτησα από τη Νομική.

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πάθος μου είναι η επικοινωνία με τον κόσμο

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου κι έχοντας ακόμη πολλές ανησυχίες, το ραδιόφωνο μπήκε στη ζωή μου. Το 2018 άρχισα να εργάζομαι ως ραδιοφωνική παραγωγός κι εκεί ανακάλυψα ότι ένα ακόμη πάθος μου ήταν κι είναι η επικοινωνία με τον κόσμο.

Λίγο νωρίτερα η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήταν αυτή που με έκανε να καταλάβω ότι η πολιτική ήταν αυτό που χρειαζόμουν στη ζωή μου. Το Νοέμβριο του 2017, στα πλαίσια της συμμετοχής μου στην ΟΝΝΕΔ, ορίστηκα Γραμματέας Επαρχιακού.

Αφροδίτη Λατινοπούλου

… και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στην Πολιτική …

Το Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισα ότι έπρεπε να γίνει κάτι για να προωθηθούν τα Ελληνικά Μακεδονικά Προϊόντα, για το λόγο αυτό ξεκίνησα την καμπάνια “Macedonian products made in Greece”.
Στόχος ήταν τα Μακεδονικά προϊόντα να ταξιδεύουν παντού, αλλά με γνήσια και ξεκάθαρη ελληνική ταυτότητα.
Αυτό ήταν και το τελευταίο βήμα πριν ανακοινωθώ ως Υποψήφια Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου το 2019.

Αφροδίτη Λατινοπούλου οικογενεια

Οικογένεια - Πατρίδα - Θρησκεία

Τρεις από τις πιο δυνατές έννοιες, αξίες που οικοδομούν την ταυτότητά μας, το χαρακτήρα μας, το είναι μας.
Μεγάλωσα σε μια υπέροχη, τρίτεκνη, ένθεη, παραδοσιακή οικογένεια με πολλή αγάπη, αλλά και αυστηρούς κανόνες.
Οι γονείς μου, ως Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, πάντα μας δίδασκαν τις αρχές και τα ήθη του έθνους μας, τη δύναμη της πίστης μας και την αξία της οικογένειας.
Πάντα δίπλα μου, άοκνοι αρωγοί, σε κάθε προσπάθειά μου, με κάθε τρόπο, σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνω και τους στόχους που θέτω.

Αφροδίτη Λατινοπούλου οικογενεια

Έτσι με στήριξαν, όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό στο τένις, το ίδιο έπραξαν κι όταν αποφάσισα να τρέξω σε έναν διαφορετικό στίβο, τον ακόμη δυσκολότερο της πολιτικής.
Η οικογένεια για εμένα, όπως και για κάθε άνθρωπο, είναι ιερή, καθώς είναι η πρώτη κοινωνία που γνωρίζουμε, αυτή που μας δίνει τις αρχές μας, διαπλάθει την προσωπικότητά μας και το κυριότερο· είναι πάντα στο πλευρό μας, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό.
Μεγάλη μου αδυναμία, τα δύο αδέλφια μου, ο Τίμος και ο Βλάσσης, τα στερνοπούλια της οικογένειας που, ο καθένας με τον τρόπο του, μου ομορφαίνουν τη ζωή.
Τους χρωστάω πολλά.

Τον Ιούνιο του 2021 αποφάσισα να απομακρυνθώ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας δημόσια την αντίθεσή μου με την έντονη στροφή της ηγεσίας προς την αριστερά και την πασοκοποίησή της.

Στις 23 Μαρτίου του 2023 ίδρυσα τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.
Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ είναι το κόμμα που υπηρετεί το συμφέρον της Ελλάδας. Συγκροτείται από Έλληνες και Ελληνίδες, στην πλειοψηφία νέους, πολίτες της “διπλανής πόρτας”, αξιόλογους, άφθαρτους. 

Ζούμε την καθημερινότητα, υπηρετούμε την κοινή λογική, αγαπάμε την πατρίδα, τον θεσμό της οικογένειας, τη θρησκεία μας και αγωνιζόμαστε απέναντι στο σύστημα της διαπλοκής για το καλύτερο μέλλον που αξίζει στην Πατρίδα μας και στο μέλλον των παιδιών μας.

Γίνετε μέλη στο:
www.fonilogikis.gr

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr