Θα πολεμήσω τον παλαιοκομματισμό. Θέλουμε θέσεις και όχι δημόσιες σχέσεις .

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Θα πολεμήσω τον παλαιοκομματισμό. Θέλουμε θέσεις και όχι δημόσιες σχέσεις .

Θα πολεμήσω τον παλαιοκομματισμό. Θέλουμε θέσεις και όχι δημόσιες σχέσεις . 1280 920 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η νομικός και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Αφροδίτη Λατινοπούλου μιλάει στo ΜyPortal.gr για την πολιτική, την νέα της υποψηφιότητα, την κυβέρνηση και τη Θεσσαλονίκη.  «Θα ήθελα πολύ να δω την κυβέρνηση να εξαντλεί την τετραετία», σημειώνει και δηλώνει παρούσε και για τις επόμενες βουλευτές εκλογές.

Τονίζει πως θα πολιτευτεί με θέσεις και όχι δημόσιες σχέσεις; «Πρέπει να γνωρίζουμε ο καθένας τι εκπροσωπεί, ποια είναι η ‘’ατζέντα’’ του. Το να αναπαράγουμε πολιτικά αφηγήματα αλλά και πρακτικές της δεκαετίας του ‘80 με πολλά τραπέζια, επισκέψεις στις τοπικές οργανώσεις και κάθε τι που εκπροσωπεί ο παλαιοκομματισμός είναι κάτι που θα πολεμήσω και θα αποφύγω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλουμε θέσεις και όχι δημόσιες σχέσεις».

Δεν διστάζει να εντοπίσει λάθη στην κυβερνητική πορεία ενώ αφήνει αιχμές και για ορισμένους βουλευτές, απαντώντας γιατί η Θεσσαλονίκη έχει μόνο έναν βουλευτή της στην κυβέρνηση: «είναι γεγονός πως μερίδιο ευθύνης για μένα έχει και το πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης. Έχει την επάρκεια που απαιτείται για να υπουργοποιηθεί; Αν ναι, έχει επιδιώξει την υπουργοποίηςή του; Τέλος οι ίδιοι οι πολίτες στέλνουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο τους καλύτερους της πόλης ή αρκούνται να ψηφίζουν ανθρώπους γλυκομίλητους χωρίς θέσεις, χωρίς πολιτικό ανάστημα αλλά καλούς στις δημόσιες σχέσεις; Δεν ξέρω, με τυραννούν κι εμένα πολύ όλα αυτά τα ερωτήματα.

Οι πολιτικές σας παρεμβάσεις κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων πολλές φορές έχουν συζητηθεί και έχουν θεωρηθεί σκληρές ως και ακραίες ως προς τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Με αφορμή μια ανάρτησή σας μάλιστα ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε μήνυση και αγωγή σε βάρος σας. Τι απαντάτε; 

Είναι γεγονός πως θεωρώ ορθό οι πολίτες να γνωρίζουν τις πολιτικές θέσεις κάθε πολιτικού προσώπου ειδικά όταν αυτό το πρόσωπο ζητάει την ψήφο τους στις εκλογές. Δεν βλέπω καμία σκληρότητα πόσο δε μάλλον ακρότητες στις αναρτήσεις μου. Είναι όλες τεκμηριωμένες, χωρίς ύβρεις, χωρίς να περιέχουν οτιδήποτε το μεμπτό. Η μήνυση και αγωγή που κατέθεσε ο κ. Παπαδημούλης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια φίμωσης κάθε καλόπιστης δημοκρατικής κριτικής που στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου θα έπρεπε να αποζητά και όχι να κυνηγά στα δικαστήρια. Παρ’όλ’ αυτά δεν παίρνω ούτε φωνήεν πίσω από αυτά που έγραψα και η Ελληνική δικαιοσύνη στην οποία πιστεύω ακράδαντα θα λύσει το “γόρδιο δεσμό”.

Η προσπάθειά σας που ξεκίνησε στις εκλογές του 2019 για εκλογή στη Βουλή θα συνεχιστεί και στις επόμενες εκλογές;

Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στα ψηφοδέλτια απλώς για συμπληρώσουν τις ‘’θέσεις’’ ενός ψηφοδελτίου. Όμως, σαφέστατα δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία. Φυσικά και θα συνεχιστεί, άλλωστε για να είμαστε ειλικρινείς δεν σταμάτησε ποτέ, από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να επιλεγώ από τον πρωθυπουργό και στο επόμενο ψηφοδέλτιο. Θέλω να πιστεύω πως θα το καταφέρω και σίγουρα την επόμενη φορά θα είναι όλα διαφορετικά αφού την προηγούμενη φορά είχα ελάχιστες μέρες στη διάθεσή μου και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης δεν πρόλαβε να με μάθει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ώστε να με έχει ψηλά στις επιλογές του.

Πιστεύετε ο χρόνος αυτός θα είναι στο τέλος της τετραετίας ή μπορεί να δούμε πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο;

Είμαι άνθρωπος ο οποίος πιστεύει βαθιά στους θεσμούς, στην δημοκρατία και την κανονικότητα. Αν και οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι σχεδόν η εξαίρεση στην χώρα μας, θα ήθελα πολύ να δω την κυβέρνηση να εξαντλεί την τετραετία. Δεν νομίζω να δούμε πρόωρες εκλογές όπως εξάλλου έχει δηλώσει πολλάκις έως τώρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποια θέματα θέλετε να εισαγάγετε στην πολιτική ατζέντα, ποια βλέπετε ως προτεραιότητες της πόλης αλλά και της δικής σας πολιτικής παρουσίας;

Με ενδιαφέρει πολύ να σταματήσει η ιδεολογική χυλοποίηση των υποψήφιων βουλευτών. Πρέπει να γνωρίζουμε ο καθένας τι εκπροσωπεί, ποια είναι η ‘’ατζέντα’’ του. Το να αναπαράγουμε πολιτικά αφηγήματα αλλά και πρακτικές της δεκαετίας του ‘80 με πολλά τραπέζια, επισκέψεις στις τοπικές οργανώσεις και κάθε τι που εκπροσωπεί ο παλαιοκομματισμός είναι κάτι που θα πολεμήσω και θα αποφύγω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλουμε θέσεις και όχι δημόσιες σχέσεις. Στην πολιτική ατζέντα θέλω να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ιδεολογία που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία. Την ιδεολογία της φιλελεύθερης δεξιάς που κυριαρχεί σε όλα τα προηγμένα κράτη του πλανήτη. Για τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να τρέξουν όλα τα μεγάλα έργα και οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν αναγγελθεί και να ολοκληρωθεί με γρηγορότερους ρυθμούς το μετρό που θα αλλάξει την όψη της πόλης. Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε επενδύσεις που θα φέρουν πολλές νέες θέσεις εργασίας για να πάψουμε να φιγουράρουμε στις υψηλότερες θέσεις ανεργίας ως χώρα, ειδικά στους νέους.

Δεν πιστεύετε πως η Θεσσαλονίκη αδικείται απο την ελάχιστη εκπροσώπησή της στην κυβέρνηση; Που πιστεύετε οφείλεται ότι μόνο ένας βουλευτής απο Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης είναι μέλος της κυβέρνησης και αυτός σε επίπεδο υφυπουργού;

Η αλήθεια είναι πως διαχρονικά η πόλη μας έχει μία υποεκπροσώπηση στα κυβερνητικά σχήματα. Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Αυτό σίγουρα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και προσωπικά με έχει προβληματίσει πολύ. Σίγουρα παίζει ρόλο πως οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται στην πρωτεύουσα και εκεί βρίσκονται τα περισσότερα κέντρα εξουσίας. Όμως είναι μόνο αυτή η αιτία; Προσωπικά δεν είμαι σίγουρη. Γιατί είναι γεγονός πως μερίδιο ευθύνης για μένα έχει και το πολιτικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης. Έχει την επάρκεια που απαιτείται για να υπουργοποιηθεί; Αν ναι, έχει επιδιώξει την υπουργοποίηςή του; Τέλος οι ίδιοι οι πολίτες στέλνουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο τους καλύτερους της πόλης ή αρκούνται να ψηφίζουν ανθρώπους γλυκομίλητους χωρίς θέσεις, χωρίς πολιτικό ανάστημα αλλά καλούς στις δημόσιες σχέσεις; Δεν ξέρω, με τυραννούν κι εμένα πολύ όλα αυτά τα ερωτήματα.

Υπάρχουν παρεμβάσεις σας που δεν φείδονται κριτικής προς την κυβέρνηση, όπως κάποιες για τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν λάθη;

Πολιτικός που δεν ασκεί κριτική πρώτα απ’ όλα στον ίδιο του τον εαυτό (αυτοκριτική) και μετά στο κόμμα ή την κυβέρνηση την οποία στηρίζει δεν είναι πολιτικός αλλά πολιτικάντης. Μία κυβέρνηση που δουλεύει πολύ και σε τόσο αντίξοες συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα κάνει και λάθη. Η απάντηση χωρίς περιστροφές είναι ναι. Υπήρξαν λάθη. Καθυστέρηση στην αύξηση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, υπερβολικά χαλαρή αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, αντικρουόμενες δηλώσεις ειδικών αλλά και υπουργών που μπέρδευαν τον κόσμο. Όμως το άθροισμα είναι θετικό. Είναι ευτύχημα που αυτήν την τρομακτική κρίση την περάσαμε – περνάμε με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όχι με τον περιπλανώμενο θίασο των συριζανελ. Και αυτό δεν είναι μία προσωπική μου μόνο διαπίστωση αλλά αποτυπώνεται σε κάθε τηλεφώνημα που κάνω, σε κάθε φιλική επαφή, αλλά και σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

 

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr