Άλλο κακό να μη μας βρει και όλα να πηγαίνουν δεξιά όπως λέει και η γιαγιά μου

Άλλο κακό να μη μας βρει και όλα να πηγαίνουν δεξιά όπως λέει και η γιαγιά μου

Άλλο κακό να μη μας βρει και όλα να πηγαίνουν δεξιά όπως λέει και η γιαγιά μου 1080 1143 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Συνέντευξή μου στο newslink.gr

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. «Προέρχομαι από μια δεμένη οικογένεια» . Οι γονείς της κ.Λατινοπούλου είναι εκπαιδευτικοί και έχει δυο μικρότερα αδέρφια, ονόματι Τιμολέων και Βλάσης. Η μητέρα της έχει καταγωγή από τον Έβρο και η ίδια δήλωσε «ο Έβρος είναι η δεύτερη «πατρίδα» μου μετά τη Θεσσαλονίκη την οποία και υπεραγαπώ.»

Η αγάπη της κ.Λατινοπούλου για την αντισφαίριση ξεκίνησε απο τα τέσσερα έτη της, προπονόντας την, η μητέρα της, καθώς η ίδια ήταν προπονήτρια αντισφαίρισης. «Είναι ένα συναρπαστικό, φανταστικό άθλημα και φυσικά δεν άργησα να επιθυμώ τη συμμετοχή μου σε αγώνες όπως και έγινε. Στην ηλικία των δέκα ετών κέρδισα τον πρώτο μου ενωσιακό τίτλο. Μετέπειτα ακολούθησε μια υπέροχη πορεία με πολλούς πανελλαδικούς τίτλους, 4 πανευρωπαϊκούς ενώ είχα τη τιμή για 5 συναπτά έτη να είμαι μέλος της Εθνικής Ομάδας εφήβων. Πλέον είμαι προπονήτρια αντισφαίρισης και ασχολούμαι κυρίως με τις μικρότερες ηλικίες. Η άθληση είναι υγεία αλλά ο αθλητισμός (πρωταθλητισμός) είναι σχολείο. Οφείλω πάρα πολλά στον αθλητισμό και δεν σκοπεύω να απομακρυνθώ ποτέ από τον χώρο αυτό.»

Σχετικά με τις σπουδές της, η κ.Λατινοπούλου, είπε «Η επιλογή του πανεπιστημίου μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ΑΠΘ όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη νομική σχολή. » Επίσης, τόνισε «Η νομική ήταν ένας δύσκολος στόχος στη ζωή μου καθώς υπήρχε παράλληλα και ο πρωταθλητισμός. Ήθελα να περάσω στη νομική σχολή χωρίς να χρησιμοποιήσω τα μόρια και είμαι υπερήφανη που το πέτυχα. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πως είναι μια εύκολη σχολή. Χρειάζεται αρκετό διάβασμα και παρακολουθήσεις στα μαθήματα ώστε να κατανοήσει ένας φοιτητής τη νομική επιστήμη. Το μικρόβιο της νομικής το «κόλλησα» από τον πατέρα μου ο οποίος είναι διδάκτωρ Νομικής. Πάντα με ενδιέφερε περισσότερο η νομική γνώση και όχι η μάχιμη δικηγορία. Άλλωστε πιστεύω βαθιά πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.»

Εκτός απο την συμμετοχή της σε αγώνες αντισφαίρησης και τις σπουδές της στο ΑΠΘ, η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει ασχοληθεί και με το ραδιόφωνο. Το 2018 εργάσθηκε ώς ραδιοφωνική παραγωγός στο FAIR PLAY 96.1 σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα. Εκεί συνεργάσθηκε με τον δημοσιογράφο κ.Χρήστο Νικολαΐδη για περίπου μισό χρόνο. Μετά ο ραδιοφωνικός σταθμός έκλεισε και σταμάτησαν οι εκπομπές.

«Από μικρή ηλικία, ήθελα να είμαι ενημερωμένη για την επικαιρότητα και πάντα προσπαθούσα να σκεφτώ λύσεις στα προβλήματα που συνεχώς προέκυπταν. Ζώ σε μια πόλη, που έχει τεράστιες προοπτικές εξελίξεις και παρ’ ολ’ αυτά παραμένουμε θεατές στην ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμισή της. Το ίδιο βέβαια ισχύει και γενικότερα για τη χώρα μας με εξαίρεση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που βλέπουν μια αλλαγή στον τρόπο πλέον, που αντιμετωπίζεται η διεθνής κοινότητα αλλά και στη διαχείριση των εσωτερικών ζητημάτων. Πιστεύω βαθιά πως είναι χρέος του κάθε πολίτη να ασχολείται με τα κοινά. Ο λόγος που ασχολήθηκα με την πολιτική είναι η εσωτερική ανάγκη που νιώθω να συμβάλλω τόσο στη βελτίωση των συνθηκών ζωής της Θεσσαλονίκης όσο και την οικονομική της εξέλιξη. Κομβικό σημείο βέβαια ήταν το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015 όπου έβλεπα την Ελλάδα να διχάζεται και να κινδυνεύει να χάσει τα κεκτημένα της λόγω της επικίνδυνης πολιτικής και του λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.» ανάφερε η κ. Λατινοπούλου.

Επανειλημμένα η κ. Λατινοπούλου αναφέρεται στην οικογένεια της, λέγοντας «Η οικογένεια είναι ιερός θεσμός και οφείλουμε να τον διατηρούμε ζωντανό. Δεν προέρχομαι ούτε από οικογένεια πολιτικών ούτε από κάποιο «τζάκι». Είμαι υπερήφανη για την οικογένειά μου γιατί μου έμαθαν να ζω με τα λίγα και να βοηθάω πάντα όσους έχουν ανάγκη. Ακόμα, μου έμαθαν να σέβομαι και να αγαπώ το συνάνθρωπό μου που για μένα είναι το σημαντικότερο στην πολιτική, το να αγαπάς τον άνθρωπο. Φυσικά αρχικά είχαν τους ενδοιασμούς τους και προσπάθησαν να με αποτρέψουν καθώς δεν είχα τις προϋποθέσεις που ανέφερα παραπάνω . Παρ’ ολ’ αυτά όταν είδαν πόσο πολύ το θέλω και το πιστεύω με στήριξαν και με στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις όπως και ακριβώς κάνουν και τα δύο αδέρφια μου.»

Οσο αναφορά την θέση της, ώς πολιτευτής της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη, επισήμανε «Η Θεσσαλονίκη πιστεύω ακράδαντα πως μπορεί να εξελιχθεί σε οικονομικό, πολιτισμικό και τουριστικό κέντρο των Βαλκανίων αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν βελτιώσουμε όσα ανέφερα ώστε να γίνει βιώσιμη και φυσικά με την προσέλκυση επενδύσεων ώστε να εκτοξευθεί οικονομικά. Μη ξεχνάμε όμως και τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις που μαστίζονται από τη φορολογία και πλέον και την πανδημία. Αυτές θα πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, να τις στηρίξουμε ώστε να σταθούν και πάλι όρθιες με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και με οικονομικές ενισχύσεις.»

Στην ερώτηση σχετικά με την πανδημία, το εμβόλιο και το πως το αντιμετωπίζει η ίδια, απάντησε «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον κόσμο. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη την πανδημίας με σιγουριά και γι’ αυτό το λόγο όλα τα κράτη ακολουθούν τις οδηγίες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Η Ελλάδα έδειξε τα ανακλαστικά της και ακόμα και σήμερα έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη χάρη στη διαχείριση που έχουμε πετύχει. Αν όλα κυλήσουν ομαλά με τους εμβολιασμούς και τα φάρμακα έχουμε σημαντικές πιθανότητες να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Η οικονομία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή και ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει στην εξομάλυνσή του. Οφείλουμε να μένουμε αισιόδοξοι. Η μιζέρια, η πόλωση και η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση σε τόσο δύσκολες στιγμές φέρνουν καταστροφικά αποτελέσματα.»

«Η γνώμη μου είναι καθαρή και ξάστερη. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει και οι επιστήμονες θέτουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες όπως οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν για τον εμβολιασμό. Για μένα οι μόνοι που πρέπει να μιλούν για το θέμα αυτό είναι οι γιατροί. Ο καθένας θα πρέπει να συμβουλευτεί τον προσωπικό του ιατρό και να πράξει αναλόγως.»

Πριν απο λίγους μήνες η κ. Λατινοπούλου έλαβε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση απο τον κ.Παπαδημούλη για ένα tweet, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter . Τι υποστήριξε η ίδια, «Ο κ. Παπαδημούλης ενοχλήθηκε από την ανάρτηση μου στο Twitter όπου έγραψα πως « Αυτό που έχει στρέψει τον κόσμο μακρυά από την πολιτική είναι πως άνθρωποι σαν τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαδημουλη (και πολλούς άλλους) μπήκαν «ξυπόλυτοι» στην πολιτική και σε λίγα χρόνια βρέθηκαν με κολοσσιαίες περιουσίες με κάποιον τρόπο». Ισχυρίζεται πως τον ταυτίζω με καταδικασμένα πρόσωπα όπως αναφέρεται και στην αγωγή του κάτι το οποίο το θεωρώ άτοπο. Πιστεύω πως ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα των 38 ακινήτων του , από την πλάτη που του γύρισε ο κόσμος , ο ίδιος ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θόλωσε η κρίση του κ. Παπαδημούλη.» και τέλος έκλεισε λέγοντας «Ουδέποτε είχα την πρόθεση να τον ταυτίσω είτε με τα πρόσωπα που ανέφερα είτε με άλλα. Ο λόγος που αναφέρθηκα στα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι διότι πολύ απλά είναι τα πιο γνωστά για την ραγδαία αύξηση της περιουσίας τους. Ούτε φυσικά ασχολήθηκα με τη νόμιμη ή μη κτήση της. Αναφέρομαι για τον ανήθικο πλουτισμό που στρέφει τον κόσμο μακρυά από την πολιτική . Υποστηρίζω με επιχειρήματα όσα έγραψα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.»

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr