Έιμαι στρατιώτης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πάντα έτοιμη να προσφέρω

αφροδιτη λατινοπουλου

Έιμαι στρατιώτης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πάντα έτοιμη να προσφέρω

Έιμαι στρατιώτης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πάντα έτοιμη να προσφέρω 800 587 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Άρθρο μου στο Lifestyleoptions.gr

Ο εχθρός είναι προς την Ανατολή. Πρόσφατα η πατρίδα μας και η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ολοκλήρωσαν την επέκταση 12 μιλίων στο Βόρειο και Νότιο Ιόνιο, κάτι που μας πήρε καλώς-κακώς 40 χρόνια. Ξεκινήσαμε ήδη διαδικασία παρόμοια για την μεσογειακή περιοχή γύρω και κάτω από την Κρήτη. Γνωρίζοντας ότι παρακολουθείς από πολύ κοντά και με πάθος, ότι μελετάς, τις εξελίξεις στα εθνικά και διπλωματικά ζητήματα και ξέροντας ότι σε αφορούν, ότι τα ”πονάς”, θέλω να μου πεις πω νιώθεις, τι αισθάνεσαι ως Ελληνίδα και όχι ως πολιτική περσονα για την παρουσία και το έργο της πατρίδας μας τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην Ανατολική Μεσόγειο;

Είναι ευλογία η γεωγραφική θέση της Ελλάδας από χίλιες απόψεις αλλά δυστυχώς έχουμε ένα πολύ κακό γείτονα. Η Τουρκία είναι εχθρική δεκαετίες τώρα τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Ε.Ε. Μην ξεχνάμε πως τα νοτιότερα σύνορα της Ε.Ε. είναι της Ελλάδας. Όμως η Ε.Ε. πολλές φορές το ξεχνάει αυτό και βλέπουμε πόσο δυσκολεύεται ακόμα και να προφέρει τη λέξη «κυρώσεις» προς τη γείτονα χώρα. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια αληθινά σοβαρή κυβέρνηση που πλέον υπερασπίζεται με ορθό τρόπο τα σύνορα της χώρας μας ενώ δυναμώνει συνέχεια σε διπλωματικό επίπεδο. Ελπίζω πως και οι πρόσφατες μεγάλες αγορές των στρατιωτικών εξοπλισμών που κάναμε θα κόψουν για τα καλά «τον βήχα» στην Τουρκία. Όσο για την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο είναι ένα πολύ θετικό βήμα και περιμένω με αγωνία και την ανάλογη επέκταση και στο Αιγαίο.

Παρακολουθώ αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρεμβάσεις σου σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ και γνωρίζω ότι ως νέα και δραστήρια γυναίκα ζεις το σήμερα στο έπακρο. Δεν είσαι κλεισμένη σε μια γυάλα. Περπατάς στην κοινωνία. Πως αφουγκράζεσαι την αγωνία των νεφών ατόμων της ηλικίας μας γυρω απο ζητήματα εργασιακά – επαγγελματικα – οικονομικά; Τι τους λες; Τις τους παροτρύνεις; Σε αυτό τον κλάδο έχουν γίνει θετικά βήματα, αλλά η πανδημία δυστυχώς πιέζει πολύ τις καταστάσεις. Εσυ ως άτομο βιώνεις, είτε προσωπικά, είτε στο στενό κύκλο σου, δυσκολίες στο κομμάτι καριέρα και δουλειά;

Α) Στο έπακρο δεν ξέρω αν ζω, μάλλον ζω ασκητική θα έλεγα ζωή (και πριν την πανδημία) σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι και πολλά επαγγελματικά ραντεβού. Όμως καθημερινά αφουγκράζομαι τον παλμό της πόλης. Γιατί αν δεν μπαίνεις μέσα στα λεωφορεία, αν δεν περπατάς στις λαϊκές αν δεν ψωνίζεις στα μαγαζιά της περιοχής σου και δεν με μιλάς με τον «απλό» καθημερινό κόσμο που συναντάς τότε χάνεις την επαφή σου με την πραγματικότητα και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν θα επιτρέψω να μου συμβεί.

Β) Δυστυχώς τα πράγματα για όλους (μεγάλους αλλά και νεότερους) δεν είναι καθόλου καλά. Μία μαυρίλα έχει σκεπάσει τα πάντα, μία αβεβαιότητα πλανιέται παντού. Πόσο θα τραβήξει το lock down πότε θα ανοίξουμε τα μαγαζιά μας, πότε θα βρούμε δουλειά, θα έχουμε κανονικό Πάσχα και καλοκαίρι; Αυτές είναι οι μοναδικές κουβέντες που ακούω σε καθημερινή βάση είτε στο τηλέφωνο είτε στις λιγοστές βόλτες που κάνω για να ασκούμαι ή να προμηθεύομαι τα ψώνια της εβδομάδας. Φυσικά ούτε εμένα η κρίση με έχει αφήσει ανεπηρέαστη, η ακαδημία τένις που έχω είναι κλειστή και λόγω του ιού δεν κάνω και ατομικές προπονήσεις στους μαθητές μου. Παρόλα αυτά αισιοδοξώ πως με τα φάρμακα και τα εμβόλια μετά το Πάσχα θα έχουμε γυρίσει σε μία σχετική κανονικότητα και το καλοκαίρι θα υπάρξει μια συνολική επανάκαμψη σε όλα τα επίπεδα και τον τουρισμό.

Το 21 και 22, πρώτα ο Θεός, δεν θα είναι εκλογικά και προεκλογικά έτη. Το 23 όμως θα είναι και το 24. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε σήμερα θα έχουμε τοπικές, δημοτικές, περιφερειακές, εθνικές εκλογές και λίγο μετά ευρωκάλπες. Ποια η δική σου φιλοδοξία; Που θα σε βρούμε; Ποιον αγώνα επιτάσσει το κόμμα και ο εαυτός σου σε αυτές τις μάχες; Είσαι μια μικρή Αμαζόνα, ένα σκληρό καρύδι και εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή; Να στο πω και αλλιώς… τι ετοιμάζεις για που ετοιμάζεσαι;

Δεν με αφορά καθόλου το πότε θα γίνουν εκλογές. Προσωπικά θέλω τις εκλογές να γίνονται πάντα στο τέλος της τετραετίας αν και αυτό στη χώρα μας τείνει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας! Παρόλα αυτά η μάχη των εκλογών ξεκινάει την επόμενη μέρα που τελειώνουν οι προηγούμενες εκλογές. Η προετοιμασία είναι το 90% της επιτυχίας στα πάντα άρα και στην πολιτική. Είμαι στρατιώτης στο κόμμα της Ν.Δ. και πάντα έτοιμη να προσφέρω απ’ όποια θέση μου ζητηθεί. Αυτό δεν θα το κρίνω εγώ. Μακριά από εμένα όμως τίτλοι όπως μικρή αμαζόνα κτλπ. Είμαι μία σύγχρονη δυναμική γυναίκα που όπως χιλιάδες άλλες αγωνίζομαι καθημερινά για το καλύτερο.

Νέο έτος αισιόδοξο και επετειακό. Γεμάτο συμβολισμούς εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Μια θετική – ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Κάτι φωτεινό από εσένα ως όραμα αν θες, για την νέα χρονιά.

Τα 200 χρόνια της επετείου της Ελλάδας είναι μία άκρως συμβολική στιγμή για το Έθνος μας και ελπίζω σε μέγιστη προβολή αυτής και στο εξωτερικό για την ομογένεια που όπου και αν βρίσκεται δεν ξεχνά ποτέ τη μητέρα Ελλάδα. Το όραμά μου είναι η πόλη μου η Θεσσαλονίκη αλλά και η Ελλάδα μας να γίνει επιτέλους συντεταγμένη πολιτεία και η αξιοκρατία, ο νόμος και η τάξη να μπουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας αλλά και την καθημερινότητά μας.

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr