ΟΑΣΘ SOS!

Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΟΑΣΘ SOS!

ΟΑΣΘ SOS! 960 960 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Άρθρο μου στο lykavitos.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλονίκης είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι στην μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Για να λέμε την αλήθεια για ποια μέσα μιλάμε αφού δεν έχουμε ούτε τραμ, ούτε μετρό (ακόμα) τουλάχιστον.

Άρα μιλάμε για τον πολύπαθο οργανισμό του ΟΑΣΘ. Ένας οργανισμός που ενώ πριν από πολλά χρόνια δεν θα λέγαμε πως ήταν κόσμημα αλλά ήταν άκρως λειτουργικός, έχει καταντήσει να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της καθημερινότητας.

Τεράστιο πρόβλημα για τον φοιτητή, τον ηλικιωμένο, τον εργαζόμενο και κάθε πολίτη της πόλης.

Τα λεωφορεία ελάχιστα, σε ημιδιαλυμένη κατάσταση, τα δε δρομολόγια απειροελάχιστα για τις ανάγκες της δεύτερης πόλης της Ελλάδας σε πληθυσμό.

Δυστυχώς, παρόλες τις προσπάθειες τόσο από το υπουργείο μεταφορών όσο και από τη νέα διοίκηση του οργανισμού, τα αποτελέσματα είναι κάτι λιγότερα από πενιχρά.

Για τα έσοδα ας μην μιλήσουμε καθόλου καλύτερα αφού μια μικρή μειοψηφία πληρώνει εισιτήριο για τις διαδρομές, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την άθλια κατάσταση.
Δεν είναι μόνο αυτά όμως.

Η εγκληματικότητα ειδικά στα δρομολόγια των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης είναι σε πολύ μεγάλα επίπεδα.

Ο κόσμος -που μάλλον αναγκαστικά επιλέγει τον ΟΑΣΘ λόγω έλλειψης εναλλακτικών  λύσεων-  είναι φοβερά δυσαρεστημένος με την όλη κατάσταση και πολύ συχνά ξεσπάει στους οδηγούς που αποτελούνε τα εξιλαστήρια θύματα χωρίς φυσικά να φταίνε αυτοί για όλα τα παραπάνω θέματα.

Θεωρώ πως οφείλει η κυβέρνησή μας να σκύψει ακόμα πιο κοντά σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα γιατί το μεγαλύτερο στοίχημα κάθε κυβέρνησης είναι να κερδίσει την <<μάχη>> της καθημερινότητας. Μια καθημερινότητα που είναι πολύ δύσκολη για όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Το ότι παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση μία τραγική κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι μία πραγματικότητα.

Η ιδεοληψία του Σύριζα και της αριστερής υποκουλτούρας στο πως διαχειριζόμαστε ένα δημόσιο αγαθό όπως οι συγκοινωνίες έδωσε στον ΟΑΣΘ τη χαριστική βολή βυθίζοντάς τον στην ανυποληψία και τα χρέη.

Όμως τον κάθε πολίτη δεν τον νοιάζει καθόλου το τι κάνανε οι προηγούμενοι αλλά τι κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνά εδώ και έξι μήνες.

Κάνω έκκληση ειδικότερα στους βουλευτές της Α αλλά και της Β Θεσσαλονίκης να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να γυρίσει σύντομα ο ΟΑΣΘ σελίδα έτσι ώστε να προσφέρουν στον κάτοικο της πόλης μία έστω αξιοπρεπή συγκοινωνία κάτι που σήμερα φαντάζει μακρινό όνειρο.

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr