Έξω οι κομματικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια

Έξω οι κομματικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια

Έξω οι κομματικές παρατάξεις από τα Πανεπιστήμια 150 150 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πανεπιστημίων είναι οι φοιτητικές παρατάξεις και οι φοιτητικές κομματικές εκλογές που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Σε κανένα πανεπιστήμιο στον κόσμο δεν δραστηριοποιούνται κομματικές παράταξες νεολαίας εντός των χώρων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Μόνο στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια χρησιμοποιούνται ως εφαλτήρια κομματικής ανέλιξης.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως οι φοιτητές πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο αποκλειστικά για να μορφωθούν και όχι για να κομματικοποιηθούν. Συνεπώς καλό θα ήταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και οι κομματικές νεολαίες να απομακρυνθούν δια παντός από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στο κάτω κάτω δεν ωφελούν σε τίποτα. Η εμπλοκή των κομμάτων στα πανεπιστήμια προκαλεί αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, δίχως να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο πανεπιστήμιο. Σε πολλά πανεπιστήμια έχουν δημιουργηθεί επεισόδια, καταστροφές του χώρου έως και ξυλοδαρμοί με αποκορύφωμα τις ημέρες των εκλογών που γίνονται συντονισμένες επιθέσεις.
Εάν οποιαδήποτε κομματική νεολαία θέλει να προσεγγίσει φοιτητές ας το κάνει με
άλλους ους τρόπους. Μπορεί να νοικιάσει γραφεία σε κεντρικό σημείο, να διοργανώσει εκδρομές, να κάνει πάρτι κι ας μοιράζει προπαγανδιστικό υλικό αυστηρά εκτός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Όπως τα σχολεία έτσι και τα πανεπιστήμια δεν επιτρέπεται λ να είναι χώρος ωμού προσηλυτισμού . Γιατί αν είναι έτσι θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος γιατί να μην μπούνε και οι θρησκευτικές οργανώσεις, και οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι σύλλογοι και τα σωματεία, να πιάνουν τους φοιτητές για να εγγράφονται και να συμμετέχουν στις διαδικασίες τους.
Οι φοιτητές αν θέλουν μπορούν να απευθύνονται στους φοιτητικούς συλλόγους ή ας γίνουν οργανώσεις φοιτητών όπως γίνεται και στο εξωτερικό χωρίς όμως κομματικό πρόσημο και χωρίς να αλλοιώνονται οι χώροι του πανεπιστημίου. Όλες οι διαδικασίες των οργανώσεων πρέπει επίσης να γίνονται εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ούτε τραπεζάκια, ούτε ψηφοδέλτια, ούτε αφίσες, ούτε γκράφιτι, ούτε ξυλοδαρμοί, ούτε ναρκωτικά, ούτε πάρτι ούτε εγώ δεν ξέρω εγώ τι άλλο που ουδεμία σχέση έχει με τη μάθηση.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν σε κανέναν φοιτητή όπως ακούμε πολύ συχνά να λέγεται. Το πανεπιστήμια ανήκουν αποκλειστικά σε όλους τους Έλληνες πολίτες και προτίστως στον έλληνα φορολογούμενο. Παραχωρούνται στους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν και στους καθηγητές που θέλουν να διδάξουν.
Σε κανέναν άλλον.

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr