Ελευθερώστε τα χέρια της αστυνομίας

Ελευθερώστε τα χέρια της αστυνομίας

Ελευθερώστε τα χέρια της αστυνομίας 150 150 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Χτες για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες επεισοδίων από μπαχαλακηδες, αναρχικούς και καποιους φοιτητες στο ΑΠΘ. Είδαμε τρομακτικές εικόνες όπου επικίνδυνοι αλήτες κλωτσάνε αστυνομικούς των ΜΑΤ, τους επιτίθενται με μάρμαρα και μολότοφ και γι’ ακόμα μια φορά την αστυνομία να γίνεται σάκος του μποξ ακολουθώντας την πάγια εντολή του “μην αντιδράτε”.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όχι το να βιαιοπραγήσεις αλλά το να αποπειραθεις να κλωτσήσεις όργανο της τάξης θα είχε ως αποτέλεσμα τη χρήση αναγκαίας κρατικής βίας, την άμεση σύλληψη των δραστών και τη φυλάκιση τους χωρίς αναστολή.
Δεν πρόκειται για κάποια δύσκολη εξίσωση.
Η λύση εάν θέλουμε να τελειώνουμε δια παντός με τα επεισόδια είτε στα γήπεδα, είτε στα πανεπιστήμια είτε στους δρομους είναι παρα πολύ απλή και επιβάλλεται επιτελους να γίνει πράξη.
– η επίθεση σε όργανο της τάξης να γίνει κακούργημα και να τιμωρείται τουλαχιστον με 3-5 έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή
– Οι φθορές εντος των παναπιστημιακών ιδρυμάτων να συνεπάγονται οικονομικες συνεπειες στους δραστες για την αποκατάσταση των ζημιών, ισόβια απώλεια φοιτητικής ή καθηγητικής ιδιότητας και φυλάκιση εαν πρόκειται για διακεκριμένες φθορές
– Η αστυνομία να αφεθεί ελεύθερη να ασκήσει τη νόμιμη κρατική βία όταν δέχεται επίθεση ακόμα και αν αυτό είναι ένα σπρώξιμο σε αστυνομικό την ώρα που υπηρετεί το καθήκον του
– Ενίσχυση εξοπλισμού με αρκετες κλούβες αλλά και αυρες που να πετάνε χρωμα στους δράστες ώστε να γίνονται μαζικες συλλήψεις. Όχι 3-4 συλλήψεις όπως γίνεται μέχρι σήμερα
– Απαιτείται ίδρυση νέων σωφρονιστικών ιδρυμάτων- φυλακών ώστε να μην έχουμε προβλήματα έλλειψης χωρητικότητας
– Άμεση ενίσχυση εξοπλισμού των ομάδων κρούσης με τειζερ για ακινητοποίηση των δραστών.
– Αυτά για αρχή.
Τελος να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εάν κάποιοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και τους αρέσει να καταστρέφουν και να ξεσπούν βίαια στους συνανθρώπους τους ας απευθυνθούν στις κοινωνικές δομές των δήμων τους για να βρουν ειδικους να τους βοηθήσουν. Τα πανεπιστήμια, τα μνημεία, τα υπουργεία, οι δρόμοι και ολόκληρη η δημόσια ή ιδιωτική περιουσία δεν τους ανήκουν. Όπως επίσης σε καμία περίπτωση ο αστυνομικος που ασκεί τα καθήκοντα του δεν είναι το φιλαράκι τους που θα παίξουν ξύλο για να εκτονωθούν.
Για να κοπεί μαχαίρι αυτή η νοοτροπία πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές παντού ξεκινώντας με όσα προείπα. Αν θέλουμε να γίνουμε κάποτε σοβαρό κράτος.

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr