Για πρώτη φορά μία Κυβέρνηση λογοδοτεί στον πολίτη

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Για πρώτη φορά μία Κυβέρνηση λογοδοτεί στον πολίτη

Για πρώτη φορά μία Κυβέρνηση λογοδοτεί στον πολίτη 1502 959 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Συνέντευξή μου στην Βραδυνή

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν υποψήφια με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019 στην Α’ Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι Μέλος Δ.Σ. στην εταιρεία Greek-Polish Chamber of trade and investment και συντονίστρια της εκστρατείας ”Macedonian products made in Greece” .

Πώς κρίνεις το έργο της κυβέρνησης έως τώρα;

Το έργο της κυβέρνησης ως τώρα κρίνεται αντικειμενικά ως ιδιαιτέρως θετικό σε όλους τους τομείς και ειδικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλωστε είναι κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ανεξαρτήτως εταιρείας.

Τι καλούνται οι πολίτες να αντιληφθούν από τις επιλογές του Μητσοτάκη και των συνεργατών του;

Πως για πρώτη φορά υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία σέβεται, ακούει, και κυρίως λογοδοτεί στον Πολίτη. Επίσης, πως διορθώνει και τις όποιες αστοχίες άμεσα και αποτελεσματικά.

Η πολιτική του Μητσοτάκη έδειξε, με αφορμή τη δύσκολη συγκυρία του ιού, ότι βάζει μπροστά τον άνθρωπο. Είναι σε απόσταση από τη φιλελεύθερη διάθεση των ψηφοφόρων του;

Σε καμία περίπτωση. Έπραξε άριστα και το αναγνωρίζουν οι πάντες. Η Νέα Δημοκρατία αποτελείται από ψηφοφόρους που διακρίνονται από την υψηλή συναισθηματική τους νοημοσύνη. Αυτά περί δήθεν νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων τα παπαγαλίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοί μας διότι δεν έχουν κανένα δικό τους αφήγημα.

Ακούγεται έντονα ότι υπάρχει σκέψη για εκλογές; Έχει βάση και υπάρχει λόγος τέτοια εποχή για προσφυγή στις κάλπες;

Ακούγεται από ποιους; Πάλι από την αξιωματική αντιπολίτευση. Από κυβερνητικά χείλη δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο ποτέ, πόσο δε μάλλον από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Προσωπικά αυτή τη στιγμή δε βλέπω κάποιο ιδιαίτερο λόγο για προσφυγή στις κάλπες, αλλά σε αυτό το θέμα την πρώτη και τελευταία απόφαση την έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Αν χρειαστεί να προστρέξουμε δε θα τις φοβηθούμε!

Το στοίχημα του τουρισμού είναι μεγάλο όπως και η δυσκολία να έλθουν στη χώρα μας αρκετοί επισκέπτες. Πώς θα μπορούσε η Κυβέρνηση να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου;

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Κυβέρνησης. Να περιορίσουμε την καταστροφή στον τουρισμό μας που είναι η και η βαριά βιομηχανία της χώρας. Το δεύτερο ερώτημά σας αφορά το υπουργείο οικονομικών όμως θα πρότεινα άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών στην εστίαση όπως και πιο γρήγορο άνοιγμα των καταστημάτων με σύνεση και τους αναγκαίους περιορισμούς.

Πώς εισπράττουν οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα τους χειρισμούς της Κυβέρνησης έως τώρα και τι περιμένουν να τους αποφέρει η πολιτική της;

Δεν υπάρχουν για μένα πολίτες της «Βόρειας» ή της «Νότιας» Ελλάδας, υπάρχουν μόνον Έλληνες πολίτες. Και οι Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους βλέπουν την τεράστια διαφορά με το να έχεις μια σοβαρή κυβέρνηση μετά από μια πενταετία περίπου. Σίγουρα η στιβαρή αντιμετώπιση στον Έβρο αλλά και η σοβαρότητα στην Πανδημία μας έδωσε πολλούς <<πόντους>> αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν με διαφορά μπροστά τον Μητσοτάκη ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό Τι πρέπει να κάνει στο εξής για να διατηρηθεί αυτή η απόσταση από τους υπόλοιπους αρχηγούς;

Τίποτα ιδιαίτερο. Απλά να συνεχίσει στο δρόμο που ξεκίνησε. Τον δρόμο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται, συγκρίνει, και προκρίνει τον σημερινό Πρωθυπουργό χωρίς καν αντίπαλο.

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr