Γιατί τόσα νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Γιατί τόσα νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί τόσα νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ; 1502 959 Αφροδίτη Λατινοπούλου

Άρθρο μου στο meaculpa.gr

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ένα κανονικό παραλήρημα από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Πολάκη, Παπαδημούλη, Σκουρλέτη κ.α) που στο υποθετικό σενάριο πρόωρων εκλογών όποτε και αν γίνουν δείχνει ένα πράγμα: Τον απίστευτο πανικό τους.

Και όχι τίποτα άλλο, λέγε λέγε και να μην θέλει η Νέα Δημοκρατία, αντί να το ξορκίσουν έτσι όπως κάνουν, πηγαίνουν καρφί για αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Το φοβερό όμως είναι άλλο. Πως ούτε ο πρωθυπουργός αλλά ούτε και κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη για εκλογές σεβόμενο τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η χώρα με την Πανδημία.

Γιατί λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται έτσι και κάνουν ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό;

Η απάντηση είναι μία: Tα έχουν χαμένα γιατί και μία στο εκατομμύριο να συμβεί το σενάριο να πάμε σε εκλογές, αυτοί θα καταστραφούν. Το ξέρουν, το νιώθουν αλλά και το βλέπουν στις δημοσκοπήσεις. Τι θα σημαίνει αυτό; Αυτόματα θα σημαίνει αλλαγή αρχηγού. Γιατί πλέον θα έχει στην πλάτη του διαδοχικές ήττες, από έναν αντίπαλο που μειωτικά λέγανε «Κούλη» και τελικά όταν ήρθαν οι εκλογές δεν ήξεραν που να κρυφτούν με την τεράστια διαφορά.

Υπάρχει και χειρότερο όμως. Επειδή εναλλακτική δεν έχουν αφού και οι πέτρες γνωρίζουν πως ΣΥΡΙΖΑ = Αλέξης και μετά το χάος, έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και συνεχίζουν να τον θέλουν για αρχηγό ονειρευόμενοι επάνοδό του στην εξουσία στυλ Ανδρέα Παπανδρέου το ’93 με άσπρο άλογο στην εξουσία. Ξεχνάνε όμως πως άλλη η Νέα Δημοκρατία του τότε, άλλες εποχές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η μπράντα του ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά ο Αλέξης είναι ο Παπανδρέου όσο και αν τον μιμείται στη φωνή και το λαϊκισμό.

Άρα; Άρα μετά την νέα (βαριά) ήττα, ο Αλέξης παραιτείται και αρχίζει νέος κύκλος εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη διάλυσή του. Ίδιον των αριστερών συνασπισμών αυτό.

Γι’ αυτόν το λόγο τρέμουν και ξορκίζουν από μόνοι τους τις εκλογές οι σύντροφοι. Γιατί αν γίνουν ξέρουν πως για τα επόμενα 8 (όχι 4 χρόνια) δεν θα μπορέσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Γιατί οι συγκρίσεις της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς είναι καταλυτικές σε βάρος τους.

Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr