Τα παραμύθια του Πολυτεχνείου

Τα παραμύθια του Πολυτεχνείου

Τα παραμύθια του Πολυτεχνείου 150 150 Αφροδίτη Λατινοπούλου
Μύθος 1. Το Πολυτεχνείο ανήκει στην αριστερά. Αυτό δεν ισχύει.
Το Πολυτεχνείο ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Δημοκράτες. Μάλιστα να θυμίσουμε σε όσους έχουν ασθενή μνήμη πως όταν ξεκίνησε η εξέγερση στη Νομική Σχολή που προηγήθηκε της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η αριστερά και ειδικότερα το ΚΚΕ έσπευσαν να την καταδικάσουν ως προβοκατόρικη ενέργεια..
Μύθος 2. Οι εκατοντάδες νεκροί του Πολυτεχνείου. Πολλοί βγήκανε μετά το πολυτεχνείο και μιλάγανε για εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες νεκρούς κάτι που αποδείχτηκε πως ήταν από τα μεγαλύτερα ψέματα του Πολυτεχνείου. Φυσικά υπήρξαν νεκροί. σύμφωνα με τη μελέτη Καλλιβρετάκη υπήρξαν 40 νεκροί, 24 ταυτοποιημένοι και 16 που δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ. Από τους νεκρούς οι τρεις ήταν μόνο φοιτητές, οι τρεις ανήλικοι μαθητές και οι υπόλοιποι ενήλικοι κάθε ηλικίας.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε την περίπτωση της γνωστής πια σε όλους Ηλένια που δήθεν την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί τελικά πως ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν…
Μύθος 3. Το τανκ έλιωσε 3-4 φοιτητές ρίχνοντας την πόρτα του Πολυτεχνείου. Άλλος ένας μύθος. Σύμφωνα με τα επίσημα πορίσματα Ουδείς σκοτώθηκε εντός του πολυτεχνείου (νεκροί υπήρξαν όπως αναφέραμε και παραπάνω) όλοι στους γύρω δρόμους ή και αρκετά πιο μακριά από το χώρο του ιδρύματος και ουδείς σκοτώθηκε φυσικά κάτω από τις ερπύστριες κανενός του άρματος.
Μύθος 4. Το Πολυτεχνείο έριξε τη χούντα. Δυστυχώς για όλους τους Έλληνες κανένα Πολυτεχνείο δεν έριξε καμία χούντα. Η Χούντα την Παρασκευή έστειλε τελεσίγραφο «φύγετε και αδειάστε το Πολυτεχνείου».
Ακολούθησε ψηφοφορία: Οι ακραίοι και η νεολαία Πακ ψήφισαν «όχι δεν υποχωρούμε» ενώ οι δεξιοί, κεντρώοι και ΚΚΕ ψήφισαν να φύγουνε.. Από το γεγονός ότι οι ακραίοι το τράβηξαν στα άκρα προήλθαν τα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου, ακολούθησε ο στρατιωτικός νόμος που κήρυξε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, που ανατράπηκε με νέο πραξικόπημα στις 25 Νοεμβρίου και ακολούθησε η πολύ σκληρότερη χούντα του Ιωαννίδη που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος όταν μετά από ολέθρια λάθη του καθεστώτος χάθηκε η μισή Κύπρος.
Μύθος 5. Ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αντιστάθηκε στη δικτατορία. Όχι δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση. Το Πολυτεχνείο ήταν μια φοιτητική εξέγερση μερικών εκατοντάδων νεαρών φοιτητών που από τα επίσημα κόμματα πολεμήθηκε και πουθενά δεν υποστηρίχτηκε από πλήθος κόσμου, άσχετα αν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έσπευσαν να καπηλευθούν το γεγονός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μετά την οριστική πτώση της χούντας την 23η Ιουλίου του 1974.
Για ποιο λόγο τοσες ανακριβειεσ, για ποιο λόγο τόσα ψέματα και για ποιο λόγο τόσοι μύθοι; Δεν αρκούσε η εξέγερση των φοιτητών από μόνη της γνωρίζοντας κιόλας πως οι περισσότεροι από αυτούς που συμετειχαν επέλεξαν συνειδητά την αφάνεια; Μάλλον όχι. Στο βωμό της σκοπιμότητας και της πολιτικής καριέρας που κάποιοι θέλησαν να χτισουνε, κάθε ψεμα και διαστρεβλώση ήταν θεμιτή. Η αλήθεια είναι μια. Όλοι γνωρίζουμε πως το Πολυτεχνείο τιμάται ως μια γιορτή της δημοκρατίας κι αυτό είναι το σωστό.
Όλοι γνωρίζουμε πως το Πολυτεχνείο τιμάται ως μια γιορτή της Δημοκρατίας και αυτό είναι το σωστό.
Το θέμα είναι όμως γίνεται όντως έτσι; Τιμάται σωστά το Πολυτεχνείο;
Από το ‘ 74 και μετά αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία και η επέτειος αυτή θα έπρεπε να τιμάται με δημοκρατική συνείδηση. Δυστυχώς όμως μόνο αυτό δεν συμβαίνει. Κάθε 17η Νοεμβρίου επικρατεί ο τρόμος και ο φόβος των επεισοδίων. Οι πολίτες απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους από συγκεκριμένες περιοχές , οι μαγαζάτορες προσεύχονται να ξυπνήσουν και να δουν σώες τις βιτρίνες των καταστημάτων τους και οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Και όλα αυτά γιατί;
Επειδή πολύ απλά η επέτειος του Πολυτεχνείου, η γιορτή της Δημοκρατίας έχει συνδεθεί με καταστροφές, πορείες αναρχικών, μπαχαλάκηδων και επεισόδια. Που ακριβώς τιμούν όλοι αυτοί την ημέρα μνήμης κατά του αυταρχισμού και της βίας; Το μόνο που κάνουν είναι να καπηλεύονται την επέτειο αυτή. Ο τρόπος με τον οποίο δρουν αυτοί που σήμερα σπάνε δεν τιμά το Πολυτεχνείο. Στο Πολυτεχνείο αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά χωρίς να κάψουν με μολότοφ ,χωρίς να προσβάλλουν ιερά σύμβολα όπως είναι μια σημαία και φυσικά κανένας στο πολυτεχνείο δεν είχε πρόθεση να καταστρέψει περιουσία συμπολίτη του. Πόσο δημοκρατικό είναι άραγε να σπας και να καις; Τι τους έφταιξε ο επαγγελματίας;
Εαν θέλουν όλοι αυτοί πραγματικά να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πρέπει να διδαχθούν από τον τρόπο εξέγερσης των φοιτητών ο οποίος ήταν καθ’ όλα ειρηνικός.
Ναι ναι φίλοι αριστεροί θα βιαστείτε να πείτε πως και οι σημερινές καταλήψεις είναι καθ’όλα ειρηνικές άρα πρέπει να γίνονται αλλά θα σας προλάβω και θα σας απαντήσω πως ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ διότι Πρώτον : Δεν έχουμε χούντα σαφέστατα και δεύτερον σε κανεναν πρύτανη δε κρέμασαν ταμπέλα οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και δεν κατέστρεψαν κανέναν χώρο του Πανεπιστημίου.
Οι μπαχαλακηδες σήμερα χρησιμοποιούν την ημέρα μνήμης για να επιβάλλουν την ιδεολογία τους και ακόμη χειρότερα να νομιμοποιήσουν διαχρονικά κάθε μορφή αντίδρασης κάθε μορφή βίας και αυταρχικής συμπεριφοράς αρκεί αυτή να στρέφεται κατά του κράτους και κατά όσων δεν συμφωνούν με τις ιδέες και τις πρακτικές τους. Χρησιμοποιούν την ημέρα αυτή για να μετατρέψουν την επιθυμία και τον οραματισμό για ελευθερία και δημοκρατία σε κερδισμένο προνόμιο της αριστεράς οδηγώντας σε έναν νέο διχασμό μιας εποχής που χωρίζεται σε αριστερούς και δήθεν φασίστες. Κραταμε λοιπόν στη μνήμα μας Τους αληθινούς ήρωες του Πολυτεχνείου, όνειδος στους χιλιάδες που έχτισαν κόμματα και καριέρες διογκώνοντας με μύθους το γεγονός της εξέγερσης.
Παμε λοιπόν να μιλήσουμε για κάποια Συμπεράσματα:
Το Πολυτεχνείο χρησιμοποιείται από την αριστερά σήμερα και τις διάφορες εκφάνσεις της και εξυπηρετεί αντίθετες επιδιώξεις προς τα μηνύματά του για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και όχι βία, κατάχρηση δικαιωμάτων και κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου στο όνομα της αντίστασης στο “πάντα ένοχο κράτος”.
-Ας τιμήσουμε την επέτειο με συνείδηση δημοκρατική όπως ακριβώς της αρμόζει.
-Πλέον έχουμε κατακτήσει τη Δημοκρατία και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.
-Είναι μία ημέρα μνήμης κατά του αυταρχισμού και της βίας
Τέλος τα αιτήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου με το πιο γνωστό: Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία δεν υφίστανται καν πλέον.
Ψωμί έχουν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, Παιδεία (όταν το επιτρέπουν οι καταλήψεις και οι συνδικαλιστές) το ίδιο, όσο για την Ελευθερία υπάρχει και είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με τη Δημοκρατία μας.
Όσο για τη φετινή επέτειο λόγω του Κορωνοιού θεωρώ πως οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία εκτός από πλήρως ανεύθυνη θα ναι και εγκληματική προς τους συνανθρώπους μας.
Οφείλει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και οι φετινές εκδηλώσεις να γίνουν φυσικά αποκλειστικά από τις επίσημες αντιπροσωπείες των κομμάτων της δημοκρατίας μας.
Ακολουθήστε με στο

Πάμε

να αλλάξουμε την Ελλάδα

Αφροδίτη Λατινοπούλου

Πρόεδρος ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

All Rights Reserved ® 2020 latinopoulou.gr